søndag 16. oktober 2011

Luefest

Jeg og den herlige mannen jeg bor sammen med har nettopp kjøpt oss leilighet, og for å kunne utelukke absolutt alle muligheter for å rote meg selv inn i en privat finanskrise, tok jeg en avgjørelse da vi kjøpte:
jeg skal ikke kjøpe meg nye strikkerelaterte produkter før jul. 
Jeg har så altfor, altfor mye garn som det er, og lagrene har godt av å nektes påfyll for en stund.
Men det er jo typisk: jeg har mer lyst på nytt garn nå, enn jeg har hatt noen sinne. Jeg innser at jeg har valgt meg feil sesong for garnkjøpestopp..
Allikevel har jeg klart å holde løftet mitt hittil (kun med unntak av 2 nydelige glassknapper og 6 strømpepinner kjøpt for en tier på Fretex -jeg klarte ikke å gå fra dem!), og jeg har så smått begynt å minske i garnlagrene.
Men det kommer stadig påfyll i samlinga. Som da jeg fikk "låne" litt garn på Trondheimsbesøk. Den supreste Irene lot meg tigge til meg en del alpakkanøster fordi jeg ikke hadde med meg nok garn til ferieturen.
Tilsammen 6 nøster Alpakka fra Drops har blitt noen luer. 2 nøster av hver av fargene sennep (2923), mosegrønn (7895) og melert brun-med-innslag-av-rødt-og-grønt (5470).
En etter en har en ny lue falt av pinnene, en slags innimellom-alt-annet-strikk. Kjekt og greit og praktisk. Og det er utrolig morsomt å improvisere teknikker underveis. 
Selv om teknikkene på alle luene er forskjellige, har jeg strikket dem over samme grunntanke: 
132 masker på pinne 3. Vrangbord i en stund, før jeg skiftet til pinne 3,5 
og improviserte med striper og/eller struktur underveis. 
Gøyal strikk, supre gaver og en lur måte å unngå restegarn på.
Takk Irene!

8 kommentarer:

lena sa...

Så fine luer!!! Og supre gaver:)

Bundingen sa...

Morsomme luer i anvendelige farger! Disse vil nok bli godt mottatt. Så flink du er som har kjøpestopp på garn. Ha ei fin strikkeuke!

min-design-strikk sa...

supre farger sammen!!!

lag deg en god uke :)

Komadyret sa...

Stilige luer, elsker alpakkluer.....de varmer så utrolig godt ;)

Kjøpestopp kan nok være hardt ja og burde definitivt hatt det selv av og til tror jeg......men det er vel verdt det :) Du får hive deg på ulike give awayer og håpe at premien er noe garn :)

Beate sa...

Å så mye fint du strikker!! Og så fine farger du bruker! Legger meg til som følger jeg, så jeg husker å sjekke bloggen din!

Kjøpestopp på garn er vanskelig, men det kan være fornuftig å prøve å få brukt opp litt innimellom:)

Rigmor sa...

de var stilige. likte virkelig fargene. Så utrolig forskjellige de blir med samme farger, men forskjellige mønster og striper. Imponert! Ha en fin uke!

Anonym sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar hos meg. Og for et lykketreff at jeg fant deg - herlig blogg og jeg ser at du har samme garnutfordring som meg :-)))

Jeg legger meg til som følger hos deg, så får vi støtte hverandre i tiden før jul i forhold til å være kreative med det garnet vi har :-)

Ingunn sa...

Så snill søster eg har, som gjer at du klarar å halde kjøpestoppen din! :) Flink du er!!

Eg tør ikkje eingong tenke på kjøpestopp, eg VEIT at eg ikkje hadde klart å halde den likevel. Men mannen min håpar stadig på at garnlageret blir mindre i steden for større ;)