fredag 7. oktober 2011

Knøttestrikk

I begynnelsen av forrige uke hadde nøstebloggen til Nøstebarn et fint innlegg om Amandaprosjektet. De ville bidra med ti hesper garn, og lette etter strikkere som ønsker å strikke noe til en god sak.
Og heldige meg får gjøre nettopp det! For noen dager siden fikk jeg dette garnet i posten:
Prosjektet går ut på å strikke til sykehus, og avdelinger for premature og/eller alvorlig syke, nyfødte barn, for å gi dem bedre livsvilkår i de første (og kanskje kritiske) ukene/månedene.
Her har jeg saksa ut litt fra prosjektets hjemmesider:
Små kropper som er syke trenger nemlig ekstra påpass, og mens Amanda lå der, ble vi oppfordra til å strikke til henne. Mest for hennes del; hode, tær og hender er der vi mister mest varme, men også for egen del, for å bryte opp alt det hvite/alt det "unormale" med litt farger, og få det litt "normalt" rundt henne.
Vi fikk også vite at de gjerne skulle hatt flere, helst mange. Det kommer heldigvis alltid nye barn til verden, og noen av dem vil trenge ekstra hjelp. Da kan ei lue, et teppe, et par sokker og kanskje noen votter bety mye. For den lille, og for de som står rundt; Det at noen bryr seg nok til å bruke tid på å strikke/hekle...

Jeg gleder meg til å ta fatt, nyfødtstrikk går jo superfort! Og når formålet er så meningsfullt og fint er det bare hyggelig å strikke småsaker. De ønsker seg fortrinnsvis luer, sokker, votter og tepper, og jeg tror at jeg skal benytte sjansen til å prøve meg på nye farge- og strukturstrikkomboer.
Kanskje jeg skal prøve Nøstebarn sine fine nyfødtgratisoppskrifter også!

4 kommentarer:

Marianne sa...

Lykke til.
Meningsfullt arbeid!
Og for en lekker farge da! :)

Bundingen sa...

Gratulerer med seieren! Jeg stemte på deg. Fortsatt god søndag!

Tea Kristin sa...

Så utrolig mye fint du strikker! :) Høres ut som et kjempefint prosjekt - jeg har strikket og sendt pulsvarmere til en innsamling til kreftpasienter tidligere, og dette er jo et minst like verdig formål. Det føles bra å gi bort hjemmelaget til fine folk som trenger det!

Ha en fin fin søndagskveld!

Maren sa...

Så utrolig fint initiativ og målgruppe du har valgt. Stolt av deg ;) barna får det bedre med noe du har laget rundt dem <3 god klem =)