søndag 30. oktober 2011

Herlig herrehals

Jeg elsker gulhalsen min! Jeg har den på nesten hele tiden. Den fungerer som et skjold foran nedre del av ansiktet i høstkulda, og kan dyttes ned under haka innendørs. Myk, temperaturregulerende og rett og slett: herlig.

Kjæresten ønsket seg også en sånn en. I en mer maskulin variant, riktignok. Og etter å ha tatt seg et bad i Finnullrester på stuegulvet, kom han fram til fargepaletten han ønska seg: den skulle strikkes i grå og svarte striper.
Jeg har brukt samme fremgangsmåte og oppbygning som på damehalsen: 80 masker på pinne 5,5. Når halsen hadde en passelig lengde, begynte jeg å legge ut masker for å få den til å ligge fint under jakka. Jeg la ut 4 masker på samme sted hver omgang, i 16 omganger. Dette ga en praktisk firedelt form, akkurat som bestilt. Nederst hekla jeg en macho picotkant i svart. Og selv om jeg undra meg fælt da ønsket om en sånn type heklekant ble lagt fram, synes jeg tovinga gjorde det hele riktig så fint.
I siste liten melder jeg denne halsen på i utfordringen til Pinnekroken. Denne gangen søkes det noe til mannen, noe maskuling og røft, med litt "edge". Og picotkant er jo en fin "edge", selv om damene som driver utfordringsbloggen regna med å få inn svært få bidrag med blondekant.

6 kommentarer:

Line sa...

For et stilig plagg! Damehalsen er også nydelig!
Og takk for fine kommentarer på bloggen min.

Guri sa...

Synes den ble kjempefin, jeg!

Guri sa...

Den var fin!!!

Bundingen sa...

Fin hals i typiske herre-farger. Grått og svart passer jo til det meste menn har. Smart å øke nederst på halsen, skal huske på det neste gang. Ha ei fin uke!

Solveig sa...

Fin hals - han skal vel neppe fryse nå.

GNIST by Gitte Bettina Lauridsen sa...

Kjempetøff unisex hals! Og dameversjonen er bare kjempestilig!!!