mandag 16. mai 2011

Rastafari Onepiece

Denne godsaken starta som et "uhu! -søttitallsfarger!"-prosjekt. Men endte opp som et skikkelig rasta-plagg. Og jeg fikk til og med brukt opp en god rest av mammas (nærmest) antikke kamgarn (det brune). Dressen har vært ferdig en stund, men grunnet mine ubrukelige ta-"viktige"-avgjørelser-egenskaper, har jeg ikke klart å bestemme meg for knapper, og den har måttet nøye seg med å bare ligge her, helt ublogget. Heldigvis kom min kjære meg til unnsetning og pekte kontant på kokosskallet.
Takk og pris!
Oppskrift: #1925 Heil dress i dobbelt 2-trådsgarn av Kathrine Gregersen
Garn: okergul (311), grønn (124) og burgunder (121) New Zealand Lammeuld fra Filcolana, ca 60 gram av hver farge. Kantene er brunt pt 12/2 kamgarn, ute av produksjon, men med samme løpelengde som lammeulla.
Pinne: 3,5 mm og 4,5 mm
Størrelse: jeg begynte på 6-12 måneder, men endte opp i nærheten av 0-6 måneder. Allikevel ble dressen kjempestor. Etter vask og utstrekking: ca 1,5 år.
Knapper: kokosnøttskall fra Stoff og Stil
Modifikasjoner: En hel del. Jeg har faktisk gjort så mange forandringer underveis at jeg ikke orker å ta dem her. De viktigste: noen masker smalere hele veien, litt lengre hele veien, droppa å strikke inn flere forkortede rader til rumpa bak (spesielt pga stripene) og flere knappehull (for estetikken, så vel som "praktikken").

1 kommentar:

Leei sa...

Flott dress, likte godt fargekombinasjonen din! Skal snart begynne på ein slik, så det er kjekt å sjå andre sine nøstebarndressar.