søndag 8. november 2009

Russesokker

Jeg har strikka endel sokker i det siste. Jeg har blitt hekta på mønsterstrikk og på å strikke hæler på sokken helt til slutt. Da får hælene perfekt passform, i tillegg til at mønsteret kommer godt fram. Jeg tror det er disse faktorene som er de viktigste kriteriene for at man skal kunne kalle sokker for Russesokker. Men jeg er veldig usikker.
Paret til venstre ble Rikke sine i går. Resten av sokkene kan passe til noen med strl 39-41 omtrent.
De to parene til venstre har et tradisjonelt mønster. Jeg tror ikke det er originalmønsteret, men de faller i hvertfall i kategorien Russesokker. Mønsteret er fra pt-design, og kan kjøpes på de fleste garnbutikker som fører pt. Mønstrene til de to parene til høyre har jeg laget selv. De grå og svarte er inspirert av ei oppskrift fra boka "Strikk deg varm" av Anita Gunnars, men jeg har laget de lengre, med vrangbord og med en annen type hæl enn de Gunnars har beskrevet i mokkasinoppskriften sin. I tillegg bruker jeg annet garn og pinnestørrelse.
Paret lengst til høyre har jeg også designa nesten helt selv. Jeg fant ei åttebladsrose på garnstudio.no, som jeg brukte sammen med en matchende bord av fire blomster mot toppen av sokkene. Bordene helt øverst syntes jeg passa bra inn med blomst-mønsterne, så de måtte med.
Og sånn ser de to parene til høyre ut på:

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! SÅÅÅÅ fine sokker du har strikket! Fant disse da jeg søkte etter mønster russersokker. Har du mange forskjellige mønster?? Hadde blitt utrolig glad om du kunne sende meg på mail:
mariann.skotte@hotmail.com

Takk for titten :)

Anonym sa...

Elsker sokker helt nederst!
Har du monster til dette?

strikkelisa sa...

Tusen takk for kommentarer! Har ikke noe mer mønster enn det som er beskrevet i innlegget, dessverre. Sjekk mailen din, Mariann. :)

Mona sa...

Kjempefine sokker. Har vært på desperat leting etter mønster, men det er jo umulig å finne noen:)
Hadde satt stor pris på det om du kunne ha sendt meg på mail? monabeate@hotmail.com

Hilsen Mona

Aina sa...

Så flotte, er det mulig å få mønsteret på de til høyre?
Mvh
Aina
ainlokke@hotmail.com

strikkelisa sa...

Hei Aina. Så koselig at du fant fram til bloggen min! Jeg har dessverre ikke noe annet mønster til de sokkene enn det som er beskrevet i innlegget.
-Elisabeth.

Anonym sa...

for noen flotte mønstre du har laget. kan eg få mønster???
mail: krognmo@online.no.
Påforhånd takk. Karin

Anonym sa...

Hei:) Kan du skaffe mønster på russesokker?Er ute etter både voksen og barne str..Hadde vært fint om du kunne sendt meg oppskrift på mail..s-a-gabr@hotmail.com