onsdag 28. mars 2012

Skjerfet Spectra

Jeg falt litt for dette skjerfet da jeg så det for første gang. Og siden da har jeg hatt lyst til å finne nærmere ut av årsaken til fascinasjonen. Måten å gjøre dette på var tydeligvis å strikke et. Uten mottaker i sikte, og kun som "koselig" sofastrikk. Fargevalget matcher ikke helt steminga og været vi har i Oslo om dagen. Men det at skjerfet ble påbegynt i begynnelsen av februar, forklarer kanskje saken.
Konstruksjonen går ut på å strikke massevis av forkorta rader med garn i to forskjellige farger. En langtekkelig prosess som faktisk endte mer tvangspreget enn jeg trodde kunne gå an (en slitsom pushing av ti felt om dagen, osv, som endte med dagesvise pauser for å forhindre at jeg kasta hele strikketøyet ut av vinduet). Men så har kanskje aldri skjerfstrikking vært min sterkeste side.
Oppskrift: Spectra av Stephen West, en ung amerikansk strikkedesigner som studerer dansekoreografi i Amsterdam. Han designer masse gøy tilbehør til både menn og damer, sjekk ut alle mønstrene hans på Ravelry. 
Garn: 68 gram gråmelert Tines, et langsomt fargeskiftende garn i 100% ull, og 107 gram svart Ullteppegarn.
Pinner: 4 mm.
Størrelse: 91 repetisjoner/felter med grått.
Looken på det ferdigstrikkede skjerfet ble i overkant slapp for meg, så jeg bestemte meg for å gi det noen titalls minutter i tørketommelen etter å ha vaska det. Resultatet ble kjempefint. Eller.. iallefall bedre.
Frister til gjentakelse? Nei, det er ingen fare for at det blir flere spectra med det første. Ett stykk spektrum holder i massevis. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette engang. Forslag?

Jeg er litt usikker på hva som gjorde at dette prosjektet skar seg helt for meg, men jeg tror det må være en blandings av garn- og fargevalg. For ikke å snakke om etterbehandlinga/tovinga. Eller at jeg er utrolig lei av hele skjerfet.
I tillegg frister det virkelig ikke å ikle seg dette, solbriller og tynngenser i dagens 20 varmegrader.

Jeg satser på bedre lykke neste gang og ønsker alle en herlig dag!

2 kommentarer:

Blåbærlina sa...

Litt av en jobb! Så flink du er som gjorde det ferdig selv om det butta imot! :O) ser litt stilig ut altså!
Håper du blir venn med det og får brukt det når de kalde dagene en gang er tilbake!
klem fra nina

Ingrid sa...

Det der var et lekkert skjerf! Godt jobba :)