lørdag 17. september 2011

Kullsvart glede

Åååh, hvilken fryd! Jeg har ønska meg et gigantisk og enkelt sjal med en kraftig kantbord i lang tid. Enkelt, men stilfult. Til fest, og hverdags. Luksusgarn tiltenkt et slikt et har ligget klart en stund. Og ettersom kulda har begynt å sette inn og sjalbehovet for alvor begynner å melde seg, måtte jeg bare. Supermyk merino (glans, mykhet, varme), sammen med en tråd mohair (ja, it's back! Puseull fra angorageit), gjør luksusfølelsen komplett.
Å strikke Haruni med bare kantborden viste seg å være mye enklere enn jeg trodde. Jeg så for meg timevis med strikking feil vei, og enorme mengder frustrasjon, telling, flytting av masker og juksing i mønsteret. Men oppskriften er imponerende godt forklart, og herlig oversiktlig, så jeg støtte faktisk ikke på verken frustrasjon, juksing eller feil-vei-strikking. Selve strikkinga tok meg under en uke, selv om jeg strikket på andre ting innimellom. Tjukke pinner til stort, motiverende sjal = fort gjort.
Oppskrift: Haruni av Emily Ross. Gratis på Ravelry.
Garn: BBB Filati Merinos Extra holdt dobbelt og en enkel BBB Filati Kid Merino, begge kullsvarte.
Pinne: 5 mm
Vekt: 163 gram, hvorav 100 gram merino og 63 gram mohair. Forlett med andre ord!
Mål: 240 cm i vingespenn. Og 85 cm fra opplegget til nederste bladspiss.
Modifikasjoner: Jeg la opp 7 masker, og strikket rett på retten og vrangt på vrangen (rettstrikk).
Jeg økte 4 masker på hver pinne på rettsiden, og 2 masker på hver pinne på vrangsiden.
Dette gjorde jeg til jeg hadde 329 masker på pinnen. Da lagde jeg kantborden (chart B i mønsteret).
Ettersom jeg bare ville ha mønsteret på bladene, droppa jeg økingene og fellingene som er tegna opp til venstre for det gule i mønsteret. På pinne 1 strikka jeg 2 rett sammen, 15 r, ssk. På pinne 3: 2 rett sammen, 13 r, ssk. Osv.
Jeg hekla løkkene med to tråder av merinoen og to tråder av mohairen, for å gi den mer tyngde. Merinoen takka dessverre for seg midt i avheklinga, men det løste seg fint ved å bruke tre tråder mohair. Etter blokking har jeg faktisk problemer med å se både skjøt og forskjell.
Hurraa! Jeg elsker dette sjalet! 

Alle bildene er tatt av min kjære.

11 kommentarer:

Rigmor sa...

så utrolig fint!!!! Gruer meg alltid til å strikke med så mørke farger, men ser ut som om jeg kanskje må bøye meg i støvet og prøve!! Det ble jo rett og slett nydelig!! ha en flott helg!

Ingunn sa...

Ååååh! Så utrulig flott!
Kjempegøy å følge med på bloggen din:)

torun sa...

Nydelig! Håper dere har det bra i konfirmasjon!

Lisa sa...

Så utrolig fint det ble!
Jeg holder også på med et Haruni sjal nå, i en nydelig rosafarge til lillesøsteren min. Men jeg fikk uendelig lyst på ett selv med modifikasjonene du har gjort.
Ehm, jeg ser forresten at vi har samme bloggnavn! Jeg startet bloggen min for noen dager siden, og visste ikke om din blogg da, håper du ikke tar det ille opp! :-/

Maren sa...

SÅ fint det ble!! =)

Lykke sa...

Det er bare super smukt og enkelt - lige et sjal efter mit hjerte :-)

Tittei sa...

Fantastisk fint, og så kule bilder. Likte særlig det siste. Stilig!

Monstermønster sa...

Veldig lekkert! Og kule bilder! Det minner meg på at jeg burde strikke noe i svart snart, siden det er utrolig anvendelig.

Hanne sa...

Så utrolig nydelig sjal. Jeg har ganr liggende til et svart sjal som jeg kan bruke til litt finere anledninger, haruni er kanskje ikke så dumt. Ekstremt flott blogg du har. Du lager utrolig mye fint :D Jeg kommer garantert på besøk igjen.

Tilla sa...

Så fantastisk nydelig det ble! Nå ble jeg fristet til å strikke et slikt selv:) Må også si at jeg beundrer bloggen din, så mange flotte bilder og fine prosjekter!

Klem fra Tilla

strikkelisa sa...

Tusen takk! Utrolig koselig å lese så mange herlige kommentarer. Motiverende!