onsdag 21. juli 2010

Oppdatering: babystæsj

Nå er det sannelig på tide med en liten oppdatering her på bloggen min.
Innimellom all flyttinga og stressinga har jeg nemlig også fått tid til å strikke litt.
For noen uker siden var jeg og min kjære Irene "en liten tur innom" Du Store Alpakka her på Grünerløkka, og selvsagt klarte vi å kjøpe med oss en god del av butikkens innhold. Jeg fikk med meg 10 hesper Hacho fra Mirasol (partisalg: 10 hesper for 200,-!), et herlig 6-tråds garn i merinoull. Fargene er kjønnsnøytrale, så babyen som skal få disse deilige plaggene trenger ikke å ha noe bestemt kjønn. De små sokkene dere ser over, er Beckys baby booties (gratisoppskrift med link til Ravelry). De av dere som ikke er på Ravelry kan følge denne linken. I og med at Hacho-garnet bør strikkes på pinne 4 passa det perfekt å strikke disse skoene.
På bildet nedenfor er lua "Baby- eller barnelue med øreklaffer og pomponger" (uten pomponger, selvsagt) fra boka "Strikking -gammel teknikk i ny deisign". Også den er strikka på pinne 4.
Under her er lua Aviatrix (dessverre bare som Ravelry-link), et komplett fantastisk mønster. Men det hadde vært ennå kulere om jeg hadde valgt et garn med "hjelmfarge", sånn at den faktisk ville sett ut som en Aviator-hjelm. Det skal jeg definitivt tenke på neste gang jeg lager den. Da skal jeg også strikke vrangborden langs nakken litt lenger. Jeg har ikke valgt meg ut noen knapp til stroppen under haka ennå, men jeg lurer på noe blått.

3 kommentarer:

torun sa...

duuuu.... når skal vi ha strikkekurs a'?

strikkelisa sa...

Når som helst, kjære!
Vi begynner så smått å komme i orden i leiligheten, så nå må du LOVE å si ifra hvis du er i byen. :) Har du tid og lyst kan du gjerne komme på besøk i løpet av uka! Hva med tirsdag/onsdag/torsdag?
Gratulerer på forskudd, forresten!
<3

ninasstrikkeblogg sa...

dnååååå, så fiine:) herlige tøfler da. de var SUPRE:) heldige bebisen som får de ;)