onsdag 3. mars 2010

Marius i svart og grått

Jeg måtte jo også ha meg en maruisgenser, så nå går vi rundt og er tvillinger. Den herlige elsker genseren sin og vil helst aldri ta den av. Også denne genseren er inspirert av oppskriften fra Sandnesheftet jeg hadde som mal sist. Denne er en lang variant av strl M, men selv om jeg har strikka den i et litt tynnere garn enn anbefalt (noe jeg i grunn ville trodd skulle ført til at den ble mindre (enn om garnet hadde vært tykkere, slik som i originaloppskriften)), i tillegg til at jeg strikker stramt, er den litt stor. Underveis oppdaga jeg at jeg ikke hadde tilstrekkelig mengde svart garn, men da fant jeg ut at bunnfargen på mønsterrekka som går over flest pinner kunne bli mørkegrå. En veldig fin og grei løsning, synes jeg. Genseren er strikka på pinne 3 og 3,5 i Senja Superwash fra Gjesdal, og som hytte- og skigenser passer det ypperlig at den tåler å bli vaska i maskin. Det er visst utrolig vanskelig å ta bilde av seg selv med genseren på, men jeg tror dere ser "tegninga" her.

4 kommentarer:

ninasstrikkeblogg sa...

ÅÅÅ, så fiiiin den ble:) helt nyydelig. gleder meg til å se den på deg!! utrolig fint å ta i bruk grått i stede for rødt!kanskje jeg skal vuredere en annen farge en rødt på kofta mi. lurt. du forandra ikke mønstret alikevel nei;)

strikkelisa sa...

Takk! Fornøyd med denne, ja. :D
Ble Mariusmønster på den, ja. Men har en brun en i tankene (bestilte garn på nettet i går), og den blir nok Fana-/ Setesdalsaktig i mønsteret.

strikkelisa sa...

Grått er flått! Det eneste aberet med å få fargen mot ansiktet er at jeg ser litt bleik og blass ut i den..

Lotte sa...

Fantastisk fin! Jeg elsker grått og hadde tenkt meg noe liknende selv. Flott å se sånne fine, inspirerende bilder!